Bölümümüzü kazanan sevgili öğrenciler

( Yayın Tarihi : 11.09.2018 )

Zorlu bir maratonu tamamlayıp kendinize iyi bir gelecek hazırlamak için seçtiğiniz Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümüne hoş geldiniz. Bilgi ve Belge Yönetimi -bundan sonra çok sık olarak kısaltmasını duyacağınız şekliyle BBY- zaman içerisinde farklı adlarla anılsa da 1972 yılından bu yana varlığını sürdüren bir bölüm.

Bölümümüz, Eylül 2018 itibariyle dünya çapında 95 üyesi olan Bilgi Okulları Örgütü’ne 2015 yılından beri üyedir ve Türkiye’den iSchools (https://ischools.org/) üyeliğine kabul edilen ilk ve tek bölüm olma özelliğini taşımaktadır. Bu nedenledir ki, dünyadaki alanımızla ilgili gelişmelerin yakından takip edildiği Bölümümüzde zamanın ruhuna uygun olarak sürekli güncellenen dersler bulacaksınız.

Üniversitemiz ise, öğrenci kulüpleri ve çeşitli organizasyonlar aracılığıyla sizlerin ilgi alanlarına yönelik çeşitli olanaklara da ev sahipliği yapmaktadır. Bu topluluklardan bir tanesi olan Hacettepe Üniversitesi Bilgi Topluluğu’nun (HÜBİL) sizlerin ilgi ve katkılarıyla birçok nitelikli işe imza atacağına inanıyorum. Bu arada, dersler ve diğer faaliyetlerden arta kalan zamanlarda Türkiye’nin en yeşil yerleşkelerinden birisi olan Beytepe’yi de ihmal etmemenizi ve yerleşkenin her mevsim ayrı olan güzelliklerini keşfetmenizi öneririm.

Muhtemel mezun olarak anılacağınız yıl olan 2022’de Bölümümüzün kuruluşunun 50. yılının kutlanacak olması, sizleri bu tarihin önemli bir parçası yapıyor. Bu önemli dönemde öğrencimiz ve sonrasında mezunumuz olarak Bölümümüzü en iyi şekilde ve başarıyla temsil edeceğinize inancım sonsuz.

Tüm ideallerinizi gerçekleştirmeniz dileğiyle, hepinizi sevgiyle selamlıyorum...

Prof.Dr. Umut Al

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı