Küçük ve Orta Ölçekli Kültürel Bellek Kurumları için Bulut Bilişim Tabanlı Araçlar Eğitimi

( Yayın Tarihi : 04.12.2015 )

Bölümümüzün ortağı olduğu LoCloud Projesi kapsamında geliştirilen bulut tabanlı hizmetleri ve yazılımları tanıtan ve bu araçların kullanımını gösteren üç haftalık bir uzaktan eğitim programıücretsiz olarak http://locloudegitim.org adresinden erişime açılmıştır.

Eğitim içeriği Europeana Avrupa Dijital Kütüphanesi içeriğinin zenginleştirilmesi, mikro servisler ve bulut tabanlı uygulamalar geliştirme üzerine yürüyen LoCloud Projesi kapsamında geliştirilmiştir. Bu kapsamda eğitim programı aşağıdaki başlıklarda İngilizce olarak yürütülecektir:

1. Locloud Content hosting
a. LoCloud collections
b. Managing content: Omeka
c. Testing skills
2. Metadata mapping and aggregation
a. Support metadata mapping with MINT
b. MORE: The LoCloud aggregator
3. Microservices
a. Geolocation enrichment services
b. Historic place name services
c. Vocabulary services
d. Semantic enrichment
Uzaktan eğitim programına katılmak isteyen meslektaşlarımız ücretsiz olarak 2-13 Aralık 2015 tarihleri arasında “http://locloudegitim.org/login/signup.php?” adresinde yer alan formu doldurarak sisteme kayıt olabilirler. Eğitim programı sonunda uygulanacak olan çevrimiçi sınavda başarılı olanlara (60 ve üzeri puan alanlar) Hacettepe Üniversitesi BBY imzalı eğitim sertifikası verilecektir.

14 Aralık 2015 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak olan eğitim programında kontenjan 200 kişiyle sınırlıdır. Programa kayıt yaptırmayı planlayan meslektaşlarımız/öğrencilerimizin LoCloud Projesi hakkında www.locloud.euadresinden ön araştırma yapmalarında yarar vardır.

İletişim için Hacettepe Üniversitesi BBY Araştırma Görevlisi Tolga Çakmak (tcakmak@hacettepe.edu.tr) ile bağlantı kurulabilir.

Saygılarımızla,