LoCloud Projesi Kapsamında Koç Üniversitesi VEKAM Kayıtları Europeana'da

( Yayın Tarihi : 29.04.2015 )

Değerli takipçilerimiz
Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nün Ulusal Koordinatör olarak yer aldığı ve 2013 yılında başlayan, toplam 32 ülke ortaklı bir Avrupa Birliği (AB) Projesi olan LoCloud “Eurapeana Bulutunda Yerel İçerik” (Local Content in a Europeana Cloud) Projesi çerçevesinde uygulama kuruluşumuz olan Koç Üniversitesi Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi’nin Ankara Koleksiyonunda yer alan bir bölüm dijital materyale ait bibliyografik kayıtların Avrupa Dijital Kütüphanesi Europeana’ya aktarılma süreci başarıyla sonuçlandırılmıştır.
Bu süreçte Koç Üniversitesi Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi koleksiyonundaki kayıtlar ve üstveriler bulut bilişim tabanlı platformlar aracılığıyla geliştirilmiş, ardından yine bulut bilişim tabanlı hafif kütüphanecilik yazılımları ile Europeana Veri Modeli’ne uygun hale getirilmiş ve başarılı bir şekilde Europeana’ya aktarılmıştır (Europeana’ya aktarılan kayıtlara bu bağlantıdan ulaşılabilir http://www.europeana.eu/portal/search.html…).
Türkiye, LoCloud Projesi sorumluluğu çerçevesinde kayıtlarını Europeana’ya aktaran ilk 6 ülkeden, Koç Üniversitesi Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi VEKAM da Türkiye’den halen Europeana’ya kayıt aktarımında bulunan üç kurumdan biri olmuştur.
Ülkemiz adına memnuniyet verici bu gelişmeyi bilgilerinize sunmak isteriz.