Bölüm Başkanlığı 2015 Yılı Bahar Dönemi Mesajı

( Yayın Tarihi : 15.02.2015 )

Sevgili Öğrenci Arkadaşlarım,

Bildiğiniz üzere, 1 Şubat 2015 tarihi itibariyle Bölüm Başkanlığı görevine atanmış bulunmaktayım.

Bölümümüzün temel amacı sizleri akademik yönden başarılı, üretken, bilimsel düşünen, mesleğin gerektirdiği bilgileri eksiksiz alan ve mesleki kimlik bilinci oluşmuş, iletişime açık, sorgulayan, çağdaş, kişilikli, ülkesine karşı sorumluluklarını bilen nitelikli öğrenciler olarak mezun etmektir. Bölümümüzün seçkin öğretim kadrosu ve sizlerin çabası ile bunu başaracağımıza olan inancımız tamdır.

Üniversiteyi sadece meslek edinmek için bitirmek zorunda olduğunuz bir eğitim dönemi olarak değil, çağdaş bir yaşam bakışı edindiğiniz, entelektüel ve sosyal kapasitenizi geliştirdiğiniz bir süreç olarak değerlendirmenizi isterim. Üniversite, sizlerin aydınlanma döneminiz olmalıdır. Mesleğinizi gerçekleştirirken toplumu bilgi ile buluşturacak olan sizlerin, öncelikle bilgiyi en yüce değer olarak kabul etmeniz ve düşüncelerinizi bilgi ile temellendirmeniz büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle öğrencilik döneminizi elinizden geldiğince iyi değerlendirmenizi, bu büyük fırsatı iyi kullanmanızı ve buradan donanımlı olarak mezun olmanızı öneririm. Bunu yapabileceğinize inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 2015 Öğretim Yılı Bahar döneminin hepiniz için verimli ve başarılı geçmesini dilerim.

Sevgilerimle,

Prof. Dr. Bülent Yılmaz