Yeni öğretim elemanlarımız

( Yayın Tarihi : 30.09.2013 )

2013-2014 öğretim yılında Bölümümüzün akademik kadrosuna iki öğretim elemanı daha katıldı: Prof. Dr. John N. Gathegi ve Uzman Orçun Madran.

Dr. John N. Gathegi 2013-2014 öğretim yılı için misafir profesör olarak aramıza katıldı. ABD'de Güney Florida Üniversitesi Bilgi Okulunda profesör, Kitle İletişim Okulunda da "courtesy" profesör olarak görev yapan Dr. Gathegi, bilgi hukuku ve politikası, telif hakları, medya hukuku ve ABD Anayasası ile ilgili araştırmalar yapmakta ve dersler vermektedir. İlgi alanları arasında entellektüel mülkiyet hakları ve yeni bilgi teknolojileri, bilgi güvenliği, internet yönetişimi, ifade özgürlüğü ve adli bilgi erişim yer almaktadır. Dr. Gathegi, Bilgi Araştırmaları alanındaki Felsefe Doktorasını, Hukuk Doktorasını ve Siyaset Bilimi alanındaki Yüksek Lisans Derecesini Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesinden almıştır. Berkeley Technology Law Journal'ın makale editörlüğünü üstlenmiştir. Dr. Gathegi Kaliforniya'da avukatlık, Güney Florida Üniversitesi Kütüphane ve Bilgibilimi Okulunda müdürlük, Kaliforniya Merritt Koleji İnsan Bilimleri, Sanat ve Sosyal Bilimler Biriminde Dekanlık yapmış, ayrıca Şili'de Fulbright Kıdemli Uzmanı olarak bulunmuştur. Öğretim kariyerine Florida Devlet Üniversitesinde başlayan Dr. Gathegi, Vietnam'ın Ho Chi Minh şehrinde bulunan Sosyal ve İnsani Bilimler Üniversitesinde misafir profesör, Tayvan'ın Taipei şehrinde bulunan Shih Hsin Üniversitesinde ve Çin'in Guangzhou şehrindeki Sun Yat-sen Üniversitesinde misafir öğretim elemanı olarak görev yapmıştır.

1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü Dokümantasyon ve Enformasyon Anabilim Dalından mezun olan Orçun Madran çeşitli özel şirketlerde yönetici ve eğitmen olarak çalıştıktan sonra 2002-2011 yılları arasında Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesinde ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümünde öğretim görevlisi ve Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2011 yılında Atılım Üniversitesinde göreve başlayan Madran, 2013 yılı Haziran ayına dek Uzaktan Eğitim Koordinatörü ve Eğitim Teknolojileri ve Pedagojisi Ofisi (ETPO) Müdürü olarak çalıştı. Temel çalışma alanları, uzaktan eğitim, e-öğrenme ve mobil bilgi sistemleri olan Orçun Madran, halen Ankara Üniversitesi'nde Eğitim Teknolojileri alanında doktora çalışmalarına devam etmektedir.