Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Sonuç Bildirgesi

( Yayın Tarihi : 22.11.2012 )

Kamu kaynaklarıyla desteklenen bilimsel yayınlara ve verilere herkesin ücretsiz olarak erişebilmesi, bu yayınların ve verilerin kurumsal arşivler aracılığıyla erişime açılması için gereken politika, strateji ve mevzuatı ve açık erişim alt yapısını tartışmak amacıyla düzenlenen Ulusal Açık Erişim Çalıştayı 8-9 Kasım 2012 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Çalıştaya üniversiteleri, kamu kurumlarını, mesleki dernekleri ve yayıncıları temsilen yaklaşık 200 delege katıldı.

Tüm ilgililerin görüş ve önerilerini web aracılığıyla da iletilebilmesi için küçük bir grup tarafından delegelerin de görüşleri alınarak hazırlanan bildirge çalıştayın hemen ardından www.acikerisim.org adresinde yayımlandı. Aradan geçen süre içerisinde çalıştay sırasında kaydedilen ve web aracılığıyla gelen değerli görüş ve öneriler de dikkate alınarak sonuç bildirgesine son hali verildi. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Sonuç Bildirgesi başlığı ile yayımlanan bildirge önümüzdeki günlerde Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü aracılığıyla TBMM Genel Sekreterliğine, TÜBİTAK Başkanlığına, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına, Kalkınma Bakanlığına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, TÜBA Başkanlığına, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığına ve üniversite rektörlüklerine gönderilecek. Sonuç bildirgesi ve konu ile ilgili detaylı bilgi http://www.acikerisim.org/ adresinden elde edilebilir.