Erasmus IP LibCMASS 2012 Project (Yoğun Erasmus Programı)

( Yayın Tarihi : 01.10.2012 )

Yoğun Ersmus Programı "Erasmus IP LibCMASS (IP Library, Information and Cultural Management – Academic Summer School Intensive Programme) 2012", 2-15 Eylül 2012 tarihleri arasında Hırvatistan'ın Zagreb kentinde gerçekleştirildi. Bu yıl ev sahipliğini Zagreb Üniversitesinin yaptığı Programa ev sahibi üniversitenin yanı sıra Türkiye'den Hacettepe Üniversitesi, Bulgaristan'dan SULSIT, Fransa'dan Paris Descartes Üniversiteleri kaltıldı. Toplam 25 öğrenci ve 19 öğretim elemanının yer aldığı programda Bölümümüzden Prof. Dr. Yaşar Tonta "Bilgi Mimarisi", Prof. Dr. Serap Kurbanoğlu "Bilgisayar ve Bilgi Okuryazarlığı" ve Prof. Dr. Bülent Yılmaz "Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesinde Halk Kütüphaneleri ve EUROPEANA" başlıklı dersler verdiler. Programa, araştırma görevlilerimiz Ömer Dalkıran, İpek Şencan, Özlem Topçu’nun yanı sıra öğrencilerimizden Hakan Dikbaş, Meriç Dirik, Deniz Ermişoğlu ve Melisa Gelbal katıldılar ve başarıyla tamamladılar.

Program süresince öğrencilere bilgi okurayazarlığı, fikri mülkiyet hakları, dijital kütüphaneler, kütüphanelerde, arşivlerde ve diğer kültür kurumlarındaki teknolojik uygulamalar, kültürel mirasın korunması ve erişim, bilgi mimarisi gibi çeşitli konularda eğitim verilmesinin yanı sıra çeşitli çalıştaylar ve farklı türde kütüphane ve arşivlere eğitim gezileri düzenlendi. Program hakkında detaylı bilgi http://libcmass.unibit.bg/about-us/ adresinden elde edilebilir.